Jongens J.F. Kennedyschool 2e op het NK Cruyff Court

cruyff

De Kidsclub van FC Volendam heeft in oktober 2016 het Rabo Straatvoetbal toernooi georganiseerd. 24 jongens teams en 11 meiden teams uit  Volendam deden mee aan dit toernooi. Aan het einde van de dag waren de jongens van groep 8 van de J.F. Kennedyschool en de meiden van groep 8 van de Zuidwedster de onbetwiste winnaars! Deze twee teams mochten daarom mee doen aan het Cruyff Court 6 vs 6 toernooi. Op woensdag 10 mei vond de kwartfinale plaats in De Ronde Venen, de teams gingen met de FC Volendam spelers bus richting het toernooi. Beide teams gingen gemakkelijk door naar de halve finale welke werd gespeeld op woensdag 25 mei! Deze ronde bleek al een stuk lastiger te zijn voor beide teams. De meiden werden helaas in de kruisfinales uitgeschakeld, de jongens hebben uiteindelijk de finale gehaald door middel van de Fair Play Cup!

Op zaterdag 24 juni was het officiële Nederlands Kampioenschap Cruyff Court 6 vs 6. Het team van groep 8 van de J.F. Kennedyschool bestond uit Rijk Schilder, Jeroen Schokker, Ismael Mahssan, Tom Smit, Saul Veerman en Wouter Kwakman. De jongens moesten vroeg uit de veren, want de FC Volendam bus vertrok al om 7:15 uur richting Enschede. De jongens hebben het deze dag erg goed gedaan en haalde zelfs de finale! Helaas hebben zij deze niet kunnen winnen van het team uit Beverwijk. Wij zijn erg trots dat ze de tweede plaats hebben behaald op het NK!

Van harte gefeliciteerd!

Klik hier voor de foto’s

Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6
Bij Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 strijden de teams om de titel Cruyff Courts Kampioen van Nederland en maken kans op het spelen van een Cruyff Court Interland in het buitenland. Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 is het kampioenschap voor jongens en meisjes tot en met 12 jaar, dat alle Cruyff Courts met elkaar verbindt.

Respect – “Heb respect voor de ander”
Net als op de Cruyff Courts zijn de ‘14 regels van Johan Cruijff’ ook hier het uitgangspunt. Het zijn algemene regels waar alle deelnemers aan dit voetbaltoernooi van op de hoogte moeten zijn. Dit jaar krijgt RESPECT (regel 3) speciale aandacht binnen het kampioenschap. Het team dat speelt met de meeste respect voor tegenstanders, medespelers en scheidsrechters wint de Fair Play Prijs. Deze prijs wordt iedere speelronde uitgereikt.

Johan Cruyff Foundation brengt jeugd in beweging
“Als je de mogelijkheid hebt om iets voor een ander te doen, dan moet je dat doen”. Met deze gedachte heeft Johan Cruijff zijn eigen Foundation in het leven geroepen en draagt hij zo dagelijks bij aan het in beweging brengen van kinderen en jongeren.

Dit doen wij via de aanleg van Cruyff Courts, de moderne variant van het aloude trapveldje dat aangelegd wordt om een veilige plek in de buurt te creëren waar jeugd kan sporten en spelen. Daarnaast heeft de Foundation speciale aandacht voor kinderen met een beperking. Juist voor kinderen is sport en spel belangrijk, maar bovenal is sport natuurlijk ook gewoon leuk en gezond!

De Johan Cruyff Foundation is met het Johan Cruyff College, de Johan Cruyff University en het Johan Cruyff Institute for Sport Studies één van de sociale initiatieven van Johan Cruijff. Via sport en educatie halen wij het beste uit mens en maatschappij. Meer informatie: www.cruyff-foundation.org