Finale Deen Cup 2016/2017

Doelpuntenfestijn in Kras Stadion

Zeeburgia superieure winnaar Deen Cup

Door Cor Westerveld

 Zeeburgia is met groot machtsvertoon winnaar geworden van de 12e editie van de Deen Cup, die werd uitgereikt door niemand minder dan 23-voudig international Arnold Mühren. De Amsterdammers waren superieur aan hun tegenstanders, in zowel de halve finale als finale. In de halve finale werd  Westfriezen uit Zwaag met liefst 10-0 geklopt en in de finale werd het Oostzaanse OFC met 4-0 van de kunstgrasmat gespeeld. Bovendien werd Zeeburgia-speler Milan Engelander uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

 Titelverdediger Purmersteijn, dat de weg naar de finale verrassend zag versperd door OFC, eindigde op de derde plaats, door in de troostfinale met 5-1 baas te blijven over Westfriezen.

Vorig jaar was de finale tussen Purmersteijn en RKAV een waar spektakelstuk. Doordat de Purmerenders de strafschoppenserie hadden gewonnen pakten zij na een 2-2 uitslag automatisch de beker met de grote oren. De titelverdediger had zich door een veelzeggende 5-0 overwinning op de jeugd van het Hoornse Hollandia ook dit jaar dus geplaatst voor de halve finale. OFC had zich daarvoor verrassend geplaatst door het in de hoogste amateurklasse uitkomende KHFC op 1-1 te houden. Omdat de Oostzaners de strafschoppen beter hadden genomen, mochten zij dus uitkomen tegen Purmersteijn. De eerste de beste aanval van OFC leverde een 1-0 voorsprong op. Het werd zelfs 2-0. De spanning leek terug te keren toen Purmersteijn de achterstand verkleinde tot 2-1, maar uiteindelijk trokken de marktstedelingen toch met 4-1 aan het kortste eind.

Prestatie
Bij de andere halve finale, Zeeburgia-Westfriezen, vielen de doelpunten als rijpe appelen van de boom. Paal en lat voorkwamen dat de geelhemden uit Zwaag een nog grotere afstraffing kregen dan 10-0. Het behalen van de halve finale was voor de spelers van dorpsclub Westfriezen al een prestatie om trots op te zijn. Zij hadden de halve finales bereikt door Sporting Krommenie met 3-1 uit te schakelen.

Aan de strijd om de Deen Cup werd deelgenomen door 32 (E1) teams uit plaatsen waar een Deen Supermarkt is gevestigd. De voorronden vonden steeds plaats in het Kras Stadion op vrijdagavond, voorafgaand aan de thuiswedstrijd van FC Volendam. Peter Veerman (Stek) en Dick Jonk (Dickie van de Kip) waren ook dit jaar de scheidsrechters die de wedstrijden in goede banen wisten te leiden. Namens FC Volendam werden de wedstrijden gecoördineerd door Ester Binken en Demi Siebeling. Zij kunnen – evenals de deelnemende clubs – terugzien op een meer dan geslaagd toernooi.

Eindstand: 1. Zeeburgia. 2. OFC. 3. Purmersteijn. 4. Westfriezen.

Deen Cup Finale 2016/2017

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar