Foxtopper Ray Koning

Vrijdagavond was de 8-jarige Ray Koning, die woont op de Bootslot, de mascotte van FC Volendam tijdens de wedstrijd tegen Jong AZ. Zijn ouders Evert en Kelly Koning waren ook in het Kras-stadion present.

Samen met scheidsrechter Hensgens liep Ray het veld op, pakte de wedstrijdbal van de staander en hielp mee met de toss. Na afloop van de met 3-2 gewonnen wedstrijd huldigde de mascotte de Man of the Match en dat was middenvelder Francesco Antonucci. Die kreeg een bos bloemen van Ron Bloemenweelde en een dinerbon van Café De Dijk aangeboden.

De favoriete speler van Ray Koning bij FC Volendam is Mike Eerdhuijzen, die geblesseerd was. De beste voetballer ter wereld vindt hij Frenkie de Jong van Barcelona. De mascotte speelt bij de RKAV Volendam in het team Jo9-3 en met de Paasbingo van de Kidsclub had hij de mascotterol bij de FC gewonnen.