Slapen op de middenstip: Unieke ervaring!

Afgelopen vrijdag 3 mei was het weer zover: slapen op de Middenstip! In samenwerking met Rabobank Waterland en Omstreken en vele vrijwilligers is dit evenement voor de zesde keer georganiseerd. Er waren voor dit evenement veel aanmeldingen, Cas Peters en Joey Veerman hebben tijdens de loting 12 winnaars ingeloot. De gelukkige winnaars mochten ieder een vriendje/vriendinnetje en een ouder mee nemen. Om 18:30 uur verzamelde de groep bij de hoofdingang daarna ging de hele groep naar de Botterzaal om daar patat met snacks te eten.
Na het eten was het tijd om mee te lopen als playerescorte met FC Volendam of Roda JC. In de rust mochten de kinderen nog penalty schieten op het veld. Na de wedstrijd was het voor de kinderen tijd om een kijkje te nemen in het museum Uniek Volendam. Ondertussen werden alle tenten opgebouwd rondom de middenstip. Om 22:30 uur kregen de kinderen een fantastische goochelshow van Peppino in het museum. Na afloop van de show was het gelukkig gestopt met regenen. De kinderen konden dus allemaal hun eigen tentje opzoeken. Daarna was het tijd voor warme chocomelk. En uiteraard werd er in het donker nog gevoetbald!

Om 6:45 uur werden de kinderen gewekt door een heuse haan die kraaide in het Kras Stadion. Om 7:30 uur stond er een heerlijk ontbijt met onder andere warme flippen met suiker klaar in de Club van 200 gemaakt door Geer en Henk Molenaar. Na het ontbijt kregen de kinderen en ouders een rondleiding door het stadion. Ze kwamen op plekken waar ze nog nooit waren geweest. Na de rondleiding stond er wéér hoogtepunt op het programma: namelijk de clinic van de spelers en trainers van FC Volendam! Onder begeleiding van hoofdtrainer Hans de Koning kregen de kinderen een hele training. De spelers deden fantastisch mee, en hielpen de kinderen waar nodig, en gaven ze tips. Een uur lang werd er spelenderwijs getraind. Na afloop werd er een groepsfoto gemaakt.

Na de training kregen de kinderen iets te drinken waarna ze nog een cadeautje mee naar huis kregen. De kinderen kregen als cadeau allemaal een tasje van de Rabobank gevuld met o.a. een bal, een bidon en een broodtrommel van mascotte Frook The Fox!

Het was voor de kinderen een fantastische belevenis waar waarschijnlijk nog lang over nagepraat gaat worden. Wij willen graag alle vrijwilligers bedanken!

Kijk hier voor alle foto’s:
https://flic.kr/s/aHsmy3kgiG

 

 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank