KFC 1910 legt na zinderende finale beslag op  Deen Cup

Tekst Cor Westerveld
Foto’s Fred Rotgans

KFC 1910 is winnaar geworden van de 14e editie van de Deen Cup door in een zinderende finale nipt met 1-0 te winnen van Odin’59. Purmersteijn legde beslag op de derde plaats door in de troostfinale overtuigend  met 5-0 baas te blijven over AFC’34.  Mink van der Wal werd door een driekoppige jury, bestaande uit trainers van FC Volendam, uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. De prijzen werden tijdens de rust van FC Volendam-Jong PSV uitgereikt door zangeres Monique Smit.

De Deen Cup is elk jaar een groot succes. Voor aanvang van een wedstrijd van FC Volendam komen altijd vier teams uit plaatsen waar een Deen Supermarkt gevestigd is, in actie in het Kras Stadion. Luidkeels aangemoedigd door hun ouders proberen de jonge voetballertjes een ronde verder te komen ten koste van de tegenstander. Vooraf worden altijd minimaal drie strafschoppen genomen door de teams. Bij een gelijkspel in de echte wedstrijd gaat het team dat de strafschoppenserie heeft gewonnen door naar de volgende ronde.

Slotminuut
In de halve finales stonden het favoriete Purmersteijn en KFC 1910 tegenover elkaar en AFC’34 versus Odin ’59. Het werden twee uiterst spannende finales.  Odin’59 versloeg in de halve finales AFC’34 in de laatste minuut met 2-1. De Heemskerkse doelpunten werden gemaakt door Sebastiaan Yang en Stijn Leuring. Ook in de andere halve finalewedstrijd was het tot de laatste minuut spannend. KFC 1910 nam al snel een 2-0 voorsprong door doelpunten van Jens van der Breggen en Rafael Noordpool. De Purmerenders sloegen sterk terug.

Djanco Doedens
Het was vooral aan het sterke optreden van doelman Djanco Doedens te danken dat de Kogers op de been bleven. Doedens – klein van stuk maar groot in daden – kon echter niet voorkomen dat Purmersteijn (onder meer uit een hoekschop die hoog bij de tweede paal in de kruising ging) langszij kwam, 2-2 . KFC 1910 had de strafschoppen beter genomen en mocht zich dus finalist noemen.

In de finale waren de Kogers – mede door het foutloze optreden van hun spelverdeler Mink van der Wal – de betere ploeg, maar Odin’59, dat aan een gelijkspel genoeg had omdat het de strafschoppenserie had gewonnen, moest uiteindelijk toch met een 1-0 nederlaag het hoofd buigen voor de KFC’ers. Matchwinnaar voor de Kogers werd Jayden Spaander.

Al met al een prachtige afsluiting van de Deen Cup.

Het Koger KFC 1910 werd in de bloemetjes gezet. Door met 1-0 baas te blijven over Odin’59 pakten zij de 14e Deen Cup.

Een glunderende KFC’er Mink van der Wal werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi en ontvangt de bijbehorende prijs van de goedlachse Monique Smit

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank