Scoor een Boek!

Scoor een Boek! Experience; voetbal activiteiten in de Bibliotheek

Vijf weken na de aftrap van het project Scoor een Boek! organiseert de Bibliotheek leuke (voetbal)activiteiten met de Kidsclub van FC Volendam. Kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar kunnen zich gratis inschrijven voor een activiteit met de Kidsclub in de Bibliotheek Volendam op zaterdag 16 maart of in de Bibliotheek Purmerend op zaterdag 9 maart.

Sportieve activiteiten in bibliotheken

FC Volendam en Bibliotheek Waterland zetten samen hun kracht in. Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Tijdens de Scoor een Boek! experience in de Bibliotheek Purmerend en Volendam kun je een sterspeler van FC Volendam ontmoeten en mee doen met het Scoor een Boek! circuit. Dit bestaat uit: Sportieve letter estafette, de Scoor een Boekenquiz, het dribbel parcours en het reuze knikker-hol spel.

De experience in de Bibliotheek Volendam (Foksia straat 10) op zaterdag 16 maart. Het programma; tussen 10.00 en 10.30 uur kunnen de deelnemers op de foto met de sterspeler van FC Volendam en met Frook The Fox, de mascotte van FC Volendam. Tussen 10.30 – 12.30 uur het spelletjes circuit. Na afloop tussen 12.30 en 13.00 uur deelt de speler handtekeningen uit en kunnen kinderen met hem en of Frook The Fox op de foto.

Het leesproject Scoor een Boek!

Het doel is om kinderen te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. In 11 basisscholen in de regio doen kinderen klassikaal mee met boeken scoren. Maar ook gezinnen doen mee aan Scoor een Boek! Kinderen kunnen een gratis Scoor een Boek!-poster afhalen in de bibliotheek Edam en Volendam. Is er thuis een boek of tijdschrift (voor)gelezen, dan kan er in de Bibliotheek een voetbalsticker gehaald worden die op de poster kan worden geplakt. De deelnemende kinderen maken kans op een prijzenpakket van FC Volendam voor het hele gezin.

Aanmelden voor de Scoor een Boek experience via www.bibliotheekwaterland.nl/scooreenboek en de knop kaartverkoop op www.bibliotheekwaterland.nl