Foxtopper: Jaap Zwarthoed

De 9-jarige Jaap Zwarthoed, die woont op het Breezand, was vrijdagavond de mascotte van FC Volendam tijdens de derby tegen Telstar. Zijn vader Jack Zwarthoed was ook in het Kras-stadion present, terwijl moeder Gery thuis bleef vanwege het regenachtige weer. Tijdens het Kerstfeest van de Kidsclub van FC Volendam in de Jozef won Jaap met de loterij het ‘mascotte-zijn’.

Het werd voor hem een mooie voetbalavond. Samen met arbiter E. van de Graaf liep hij het veld op en pakte de wedstrijdbal waarna hij deze naar de middenstip bracht. Na afloop huldigde Jaap de ‘Man of the Match’ en dat was aanvaller Boy Deul. Die kreeg een bos bloemen en een dinerbon aangeboden. Jaap vindt Joey Veerman de favoriete speler van FC Volendam en de beste voetballer ter wereld vindt hij Messi. Jaap voetbalt bij de RKAV in het team JOB/10-7.