Slapen op de Middenstip wederom een geweldige belevenis!

Afgelopen vrijdag 31 Augustus was het weer zover: Slapen op de Middenstip! In samenwerking met Rabobank Waterland en Omstreken en vele vrijwilligers is dit evenement voor de vijfde keer georganiseerd. Er waren voor dit evenement veel aanmeldingen, Kevin Visser en Marco Tol hebben tijdens de loting 12 winnaars ingeloot. De gelukkige winnaars mochten ieder een vriendje/vriendinnetje en een ouder mee nemen. Om 18:30 uur verzamelde de groep bij de hoofdingang daarna ging de hele groep naar de Botterzaal om daar patat met snacks te eten.
Na het eten was het tijd om mee te lopen als playerescorte met FC Volendam, Jong AZ en de scheidsrechters. In de rust mochten de kinderen nog penalty schieten op het veld. Na de wedstrijd was het voor de kinderen tijd om een kijkje te nemen in het museum Uniek Volendam. Ondertussen werden alle tenten opgebouwd rondom de middenstip! Om 22:30 uur stond Peppino de kinderen op te wachten, hij gaf een fantastische goochelshow weg! Na afloop van de show kregen de kinderen warme chocomelk met knakworstjes. Daarna werd er in het donker uiteraard nog even gevoetbald! Om 6:45 werden de kinderen gewekt door een heuse haan, die kraaide in het Kras Stadion. Om 7:30 uur stond er een heerlijk ontbijt klaar in de Club van 200 gemaakt door Geer en Henk Molenaar. Na het ontbijt kregen de kinderen en ouders een rondleiding door het stadion. Ze kwamen op plekken waar ze nog nooit waren geweest. Na de rondleiding stond er wéér hoogtepunt op het programma. Namelijk de clinic van de spelers en trainers van FC Volendam! Onder begeleiding van hoofdtrainer Misha Salden kregen de kinderen een hele training. De spelers deden fantastisch mee, en hielpen de kinderen waar nodig, en gaven ze tips. Een uur lang werd er spelenderwijs getraind. Na afloop werd er een groepsfoto gemaakt. Na de training kregen de kinderen iets te drinken waarna ze nog een cadeautje mee naar huis kregen! De kinderen kregen als cadeau allemaal een tasje van de Rabobank gevuld met o.a. een bidon en een Broodtrommel van mascotte Frook The Fox!
Wát was dit een fantastische beleving, voor zowel de kinderen, de ouders én de organisatie. Dit is een uniek evenement waar nog lang over nagepraat gaat worden. Grote dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!