Slapen op de Middenstip; groot succes!

Afgelopen vrijdag 13 april was het eindelijk zover: Slapen op de Middenstip. In samenwerking met Rabobank Waterland en Omstreken en vele vrijwilligers is dit evenement voor de vierde keer tot stand gekomen. Een paar weken voorafgaand aan het evenement is de loting gedaan door Henny Schilder en Nick Runderkamp. Er waren 12 gelukkige winnaars die ieder een vriendje en een ouder mee mochten nemen. Om 18:15 uur verzamelde de groep bij de hoofdingang, waarna ze patat en snacks kregen in de Vincentiusschool. Voor de kinderen was een geheel verzorgd programma opgesteld. Ze liepen mee als Playererscorte, ze mochten penalty schieten in de rust, keken de wedstrijd en mochten na de wedstrijd nog even naar het museum Uniek Volendam. Tegelijkertijd werden de tenten opgebouwd rondom de middenstip! Peppino stond hun daar op te wachten en gaf een fantastische goochelshow weg.

Na afloop van de show kregen de kinderen warme chocomelk met knakworstjes. Daarna werd er in het donker uiteraard nog even gevoetbald!

Om 6:45 werden de kinderen gewekt door een heuse haan, die kraaide in het Kras Stadion. Om 8:00 uur stond er een heerlijk ontbijt klaar in de Club van 200 gemaakt door Geer en Henk Molenaar. Na het ontbijt stond er wéér hoogtepunt op het programma. Namelijk de clinic van de spelers en trainers van FC Volendam! Onder begeleiding van hoofdtrainer Misha Salden kregen de kinderen een hele training.. De spelers deden fantastisch mee, en hielpen de kinderen waar nodig, en gaven ze tips. Ruim een uur werd er spelenderwijs getraind. Na afloop werd er een groepsfoto gemaakt. Na de training kregen de kinderen iets te drinken waarna de groep in tweeën werd gesplitst voor de rondleiding door het Kras Stadion. Kinderen en ouders kwamen op plekken waar ze nog nooit waren geweest. Na de rondleiding verzamelde iedereen weer in de Club van 200 waar de kinderen meededen aan de bingo. Hier werden mooie prijzen mee gewonnen. Na afloop van de Bingo was het tijd voor de lunch!

En toen was het afgelopen… De kinderen kregen als cadeau allemaal een tasje van de Rabobank gevuld met o.a. een bal en een Broodtrommel van mascotte Frook The Fox!

Wát was dit een fantastische beleving, voor zowel de kinderen, de ouders én de organisatie. Dit was een uniek evenement waar nog lang over nagepraat gaat worden. Grote dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!